Regelmatig zijn wij op zoek naar de nieuwste (interieur)trends om nieuwe ideeën op te doen voor onze klanten. Deze keer zijn onze collega’s (Willemieke, Miranda en Carolien) op inspiratietour geweest naar Parijs. Een dag rondwandelen op de beurs Maison et Objet was geen straf! Merken van over de hele wereld presenteerden hier hun nieuwe voorjaarscollectie. Van Eclectic tot Cosy en van Elegant tot Design, alle stijlen waren te bewonderen.

Allerlei tinten blauw en groen zijn vooral de huidige trendkleuren. Gecombineerd met geel, goud/messing en aardetinten als accentkleuren. Daarnaast zijn grafische en botanische prints, imperfect effecten en rotan (nog) helemaal hot.

De industriële trend is nog niet verdwenen en wordt gecombineerd met trends als Urban en Scandinavisch design. Op die manier krijg je toffe combinaties! Jaren ‘60 en ‘70 elementen zie je terug in retro design. Kenmerken hiervan zijn de schuine pootjes, ronde vormen en velvet stoffen. Ook erg leuk!

 

Trends zijn onze inspiratie bij het designen. Denk hierbij aan kleurgebruik, vlakverdeling en het toepassen van patronen en illustraties. Bijvoorbeeld een zakelijke brochure krijgt door deze elementen in het design te verwerken een eigentijdse look en feel. Zo blijft de brochure zakelijk, maar ook helemaal van deze tijd. 

Ook typografie speelt een belangrijke rol in onze ontwerpen. Je ziet veel verschillende fonts met elkaar worden gecombineerd. Een trend van nu is bijvoorbeeld ‘handlettering’. Handgeschreven letters op een eigentijdse manier toegepast in het design. Daarbij worden er telkens nieuwe fonts online beschikbaar die bij deze trend aansluiten. Zo blijven we ook op dit gebied up-to-date!

 

Uiteraard hebben de dames er een dagje toeren door Parijs aan toegevoegd ;)
Al met al genoeg inspiratie om in 2017 onze klanten weer van een stijlvol en trendy design te voorzien!

 

Scroll naar boven