BLOG over reclame op z'n Rotterdams

Kort en krachtig.

« Terug naar de BLOG

Ontwerpen voor ontwerpers

Promovisique_Thema2_Blog5Foto1.jpg02 apr

Landscape design, weleens van gehoord? Kortgezegd is dat alles wat met de inrichting van landschap en tuin te maken heeft. VDKVDW ontwerpt bijvoorbeeld bijgebouwen en zwembaden voor particulieren. Alle buitenruimtes kunnen volledig naar wens worden ingericht. Hoe bijzonder is het om als designers te ontwerpen voor andere designers? In de samenwerking tussen PromoVisique en VDKVDW leidde gezamenlijke passie voor ontwerpen tot een spectaculair eindresultaat.

Dichtbij de identiteit blijven

‘VDKVDW werkt met een stijlvol en strak lijnenspel en is geometrisch georiënteerd. Wij wilden in het ontwerp voor de huisstijl zo dicht mogelijk bij de klant blijven.’ Het lijnenspel heeft de basis gevormd voor de verdere uitwerking van de visuele identiteit van het bedrijf. Zo is het logo in abstracte woordvorm opgemaakt. Het minimalistische ontwerp en zwart/wit kleurenpallet stralen uit waar VDKVDW voor staat: stijlvol, strak en sterk werk.

Ik wil full-service reclame

De knipoog

In een ontwerp hoort ook ruimte te bestaan voor meer subtiele verwijzingen, of een zogenoemde ‘knipoog’. ‘In het woordmerk van VDKVDW hebben we een zeshoek met in het midden een punt aangebracht. Precies de vorm van de achterkant van een potlood. Een mooie verwijzing naar het designers vak, toch?’ De vormgevers van PromoVisique zijn niet alleen ingesteld op details, maar bovenal ook creatievelingen. Dat blijkt maar weer.

Blije klant

‘Het eindresultaat is prachtig, maar de reactie van de klant is de echte kers op de taart.’ Het doet de designers elke keer weer goed om te zien dat hun creatieve ideeën in de smaak vallen, of sterker nog: volledig aansluiten bij de wensen van de klant. En dat is een vak op zich, want tussen verwachtingen en resultaten zit soms een wereld van verschil. ‘Door bij het allereerste contact al heel goed te luisteren en kijken, komen de meeste ideeën vaak als vanzelf. Dan zien we al kleuren, ontwerpen en lettertypen voor ons voordat de klant dat ziet.’

Ik wil full-service reclame

« Terug naar de BLOG

Onze klanten waarderen PromoVisique - Reclamebureau Rotterdam met een 10 uit 10 op basis van 10 beoordelingen. ★ ★ ★ ★ ★
Scroll naar boven