BLOG over reclame op z'n Rotterdams

Kort en krachtig.

« Terug naar de BLOG

Designers zijn stiekem ook trendwatchers

Promovisique_Thema2_Blog3Foto1.jpg06 feb

Waar haal je als designer je inspiratie vandaan? Bestaat er voor vormgevers ook zoiets als een writer’s block? Om geïnspireerd te blijven en lekker up-to-date te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen, duiken de designers van PromoVisique geregeld onder in de designwereld. Wat gebeurt er zoal? En vooral: wat zit er allemaal aan te komen?

Wij zoeken, zien en vertalen

‘Er zijn best wat trends zichtbaar op dit moment’ zegt designer Willemieke. ‘We zien trends terug in kleuren en prints in de mode- en interieurwereld, maar ook trends op grafisch- en maatschappelijk gebied.’ Collega-vormgever Maaike vult aan: ‘Klopt. Bijvoorbeeld de trend duurzaamheid. Dit wordt doorgetrokken op allerlei gebied. Verantwoord geproduceerde producten doen het op dit moment erg goed. We zien dit terug door het materiaal- en kleurgebruik.’ De trends zijn zeer goed vertaalbaar naar een nieuw webdesign, huisstijl en logo of andere marketinguitingen.

Ik wil full-service reclame

Het mooiste eindresultaat

Trends spotten is één ding, maar hoe vertaalt een goede designer dit nou naar een mooi eindresultaat voor de klant? ‘We besteden bij aanvang al veel aandacht aan de richting die de klant uit wil. Sommige klanten geven bij de start al heel duidelijk aan wat ze wel en vooral wat ze niet willen. ‘Dat helpt ons enorm. Maar gelukkig hebben we ook studiomanager Carolien, die van begin tot eind altijd meedenkt en meekijkt met ons en de klant.

Schatzoeken

Om inspiratie op te doen, bezoekt PromoVisique regelmatig winkels en events zoals de Dutch Design Week in Nederland. Maar ook gaat een afvaardiging weleens op inspiratietour naar Parijs – oui oui, en struint het reclamebureau social media, toffe blogs en interessante sites af op zoek naar inspirerende ideeën. ‘We zien de leukste dingen. Van mooie prints tot geavanceerde animaties: bewegende iconen. Deze nemen we mee terug naar het bureau en kunnen de klanten hierdoor trakteren op werk dat steeds weer verrast.’

Ik wil full-service reclame

« Terug naar de BLOG

Onze klanten waarderen PromoVisique - Reclamebureau Rotterdam met een 10 uit 10 op basis van 10 beoordelingen. ★ ★ ★ ★ ★
Scroll naar boven