BLOG over reclame op z'n Rotterdams

Kort en krachtig.

« Terug naar de BLOG

Fiets&Maker: Een passie voor fietsen

DSC02267.JPG15 jul

Absoluut een fietsenmaker met verstand van zaken’, ‘Deze mensen werken met hart voor hun vak: vriendelijk, vakkundig en een goede service’. De recensies op Facebook liegen er niet om: Fiets&Maker heeft een passie voor fietsen. In zijn winkel annex werkplaats in Capelle aan den IJssel oefent Marius Mudde dagelijks met veel plezier zijn vak uit. De Werkende Website ontwierp de nieuwe website voor Fiets&Maker. 

Jonge ondernemers
Marius en zijn vrouw Joanne zijn anderhalf jaar geleden begonnen met hun onderneming. Marius heeft al veel ervaring in het vak: voorheen runde hij samen met een compagnon een fietsenzaak. Nu is hij helemaal zelfstandig en dat bevalt hem goed. Fiets&Maker heeft inmiddels drie vaste parttime medewerkers: Eunice de Raaf, Geert Snoeij en Koen de Wit. Als je de winkel in Capelle binnenstapt, valt direct de open werkplaats op. Hier is het oude vak van fietsenmaker nog springlevend!

Fietsen verkopen, repareren én ombouwen
Fiets&Maker verkoopt en repareert alle soorten fietsen. Marius vertelt: “In de winkel hebben we vooral onze favoriete merken Batavus en Cortina. Uiteraard kunnen wij in overleg met de klant ook andere merken leveren.” Fiets&Maker biedt daarnaast nog een bijzondere dienst aan: het ombouwen van normale fietsen tot elektrische fietsen. “Ideaal voor mensen die al een goede fiets hebben. Vaak zijn ze zo gehecht aan hun fiets. En bij inruil krijgen ze er bijna niets voor terug. Een ombouwset is dan een uitkomst. Voorwaarde is wel dat de fiets sterk genoeg is.”

Een mooi vak
Het leuke en uitdagende aan zijn vak is volgens Marius de diversiteit: “Het oude fietsen maken bestaat niet meer. Om te kunnen overleven, moet je zowel reparatie als verkoop doen. Als het ’s ochtends rustig is, ben je lekker aan het sleutelen. En ’s middags sta je klanten te helpen en fietsen te verkopen. Die diverse werkzaamheden zijn het mooie aan de fietsenbranche. Tegelijkertijd is het lastig om een goede fietsenmaker te vinden. Sommige jongens zijn heel handig met sleutelen, maar kunnen niet met klanten omgaan, en andersom. Er komt dus veel bij kijken, zeker bij zo’n kleine winkel als wij hebben.”

"Goed met je gereedschap en met
je klanten omgaan is noodzakelijk."

Hoofdsponsor De Hoop
Behalve wekelijkse posts op Facebook en een aantal advertenties in de krant, doet Marius niet heel veel aan reclame. Maar als hij het doet, dan meteen goed: “Fiets&Maker is hoofdsponsor van wielerteam de HOOP, dat meedoet aan Cycle for Hope, een ronde door heel Nederland in het laatste weekend van juni. Wij hebben het team gesponsord met een tenue. Ook klanten kunnen dit tenue kopen, tegen de kostprijs. De opbrengsten ervan gaan naar Stichting De Hoop, die christelijke hulp biedt bij verslaving en psychische problemen.”

Een mooie, strakke website
Voor zijn nieuwe website en andere reclame-uitingen heeft Marius voor PromoVisique en de Werkende Website gekozen: “De websites die zij maken, zien er gewoon strak en netjes uit. En werken ook goed op smartphone en tablet. Bij PromoVisique denken ze prima met je mee. Als ik bijvoorbeeld een advertentie wil maken, roep ik een paar kreten en stuur ik wat foto’s en dan krijg ik een mooie advertentie terug. Het zit wel in mijn hoofd, maar ik krijg het niet op papier zoals zij dat kunnen.” In de toekomst wil Marius misschien nog een webshop beginnen, met unieke, bijzondere fietsartikelen. 

Plaatjes kijken? Bekijk hier de complete case van Fiets&Maker

« Terug naar de BLOG

Onze klanten waarderen PromoVisique - Reclamebureau Rotterdam met een 10 uit 10 op basis van 10 beoordelingen. ★ ★ ★ ★ ★
Scroll naar boven